Sfaturile profesionistilor

Cum sa prelungesti durata de functionare a lampii ?

Nu atingeti becul lampii cu degetele ! Intotdeauna, folositi un material textil pentru manipularea lampii.

Instalare:

Componentele de sticla ale lampii vor fi manipulate intotdeauna folosind manusi. Amprentele lasate pe sticla lampii pot ridica temperatura in zonele acestora, iar pe termen lung pot duce la reducerea semnificativa a duratei de functionare.

Intretinere:

Curatati filtrele proiectorului. Filtrele murdare care blocheaza fluxul de aer, provoaca supraincalzirea lampii si reducerea duratei de functionare a acesteia. In cazul unei solicitari de reparatie sau schimb in perioada de garantie, producatorii vor testa lampa si daca defectul este datorat supraincalzirii, acestia vor anula garantia lampii in cauza. Asigurati-va intotdeauna de buna circulatie a aerului in jurul proiectorului.

Daca doriti sa introduceti un bec nou in modulul existent al lampii, asigurati-va ca terminalele nu sunt stranse la extrem, deoarece blocul de ceramica poate ceda si pot aparea fisuri care reduc izolarea electronica a lampii. Alternativ, daca nu sunt suficient de bine stranse, apare riscul de arc electric ceea ce duce la defectarea lampii sau a modulului de alimentare a acesteia.

Oprirea proiectorului:

Intotdeauna, opriti proiectorul folosind telecomanda (buton STANDBY), fara a scoate aparatul din priza; in felul acesta veti permite proiectoului sa efectueze ciclul de racire. Temperatura de lucru a unei lampi este de multe mii de grade! Oprirea proiectorului prin deconectarea de la priza sau prin apasarea butonului ON/OFF, va cauza racirea neuniforma a sticlei lampii, ceea ce va duce la reducerea semnificativa la duratei de viata a acesteia.

Socuri si vibratii:

Defectul unei lampi poate surveni si in urma unui soc mecanic. Filamentul unei lampi in lucru, ajunge la temperaturi foarte mari si devine foarte fragil; asigurati-va ca proiectorul este oprit si lampa s-a racit, inainte de a muta sau misca proiectorul.

Modul Economic:

Daca proiectorul dumneavoastra este echipat cu o lampa a carei intensitate poate fi schimbata (high/low, full/economic, normal/whisper, etc), puteti extinde durata de viata a lampii folosind cat mai mult, atunci cand este posibil, modul de proiectie cu intensitate scazuta.

Decolmatarea si service-ul echipamentului.

Nu incercati niciodata sa desfaceti echipamentul dvs. Exista un risc serios de electrocutare. 
Periodic, in afara de curatarea filtrelor, este necesara curatarea interioara a echipamentului: ventilatoare, blocul optic, prisma optica, lentilele.
Pentru aceste servicii apelati la specialisti. Lampa-Videoproiector.ro va poate oferi aceste servicii in service-ul autorizat GBC.
Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.